ترمیم پرده بکارت در چه مواردی انجام می شود؟

ترمیم پرده بکارت در چه مواردی انجام می‌شود؟ برای ترمیم پارگی پرده بکارت باید به چه پزشکی مراجعه کنیم؟ در چه مواقعی خونریزی پس از دخول رخ نداده و نشان از پارگی پرده بکارت نیست؟ پرده بکارت ارتجاعی چیست و چرا دچار پارگی و خونریزی در اثر دخول نخواهد شد؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا با ترمیم پارگی پرده بکارت و انواع پرده بکارت، آشنا شده و اطلاعات کاملی درباره آن به دست آوریم.

ترمیم پرده بکارت

ترمیم پرده بکارت در انواع مختلف آن

پرده بکارت یک حلقه و غشا مخاطی گرداگرد دهانه ورودی واژن است که تا حدی از بروز عفونت واژینال جلوگیری می‌کند. در اینجا به معرفی انواع پرده بکارت پرداخته‌ایم تا با نحوه آسیب دیدن و همچنین، ترمیم آن‌ها بیشتر آشنا شویم:

  • حلقوی ساده

این نوع، شایع‌ترین نوع پرده بکارت است که در آن، پرده بکارت به شکل حلقه‌ای دور ورودی واژن را پوشانده و سوراخ گردی وسط پرده ایجاد شده است. این نوع پرده بکارت، با کوچک‌ترین نزدیکی پاره شده و دچار خونریزی خواهد شد.

  • حلقوی ارتجاعی

این نوع پرده بکارت، انعطاف پذیر بوده و حالت کش مانند دارد و حین دخول، به دلیل خاصیت الاستیکی که دارد، پاره نشده و خونریزی نخواهد داشت.

  • پرده بکارت غربالی (سوراخ سوراخ)

این نوع پرده بکارت، همان گونه که از نام آن مشخص است، مانند آبکش بوده و حالتی سوراخ سوراخ شده دارد.

  • پرده بکارت دیواره دار (تیغه ای)

در این نوع پرده بکارت نیز، یک غشای نازک در بخش میانی دهانه واژن قرار دارد که سبب ایجاد دو دهانه کوچک در داخل واژن شده است.

  • پرده بکارت دندانه دار

نوع دندانه دار نیز، یعنی لبه های پرده مضرس و هفت و هشت است.

  • پرده بکارت مسدود( بدون سوراخ)

در این نوع پرده بکارت، خون قاعدگی پشت آن جمع شده و باعث بروز درد می‌شود و باید حتما جراحی و برش صورت گرفته تا خون قاعدگی خارج شود.

بیشتر بخوانید: از واژینوپلاستی (تنگ کردن واژن) چه می دانید؟

پرده بکارت در چه مواردی آسیب می‌بیند؟

 پرده بکارت در اثر عواملی از جمله موارد زیر ممکن است آسیب دیده و دچار پارگی شود که این عوامل عبارتند از:

  • نزدیکی و دخول
  • ضربه و تصادف
  • عمل های جراحی وسیع لگنی
  • عمل خودارضایی با یک جسم خارجی
  • عدم وجود پرده بکارت به طور مادرزادی
  • ورزش‌های سنگین مثل ژیمناستیک، کاراته و …

در برخی موارد نیز، بعضی از خانم‌ها در اولین ارتباط جنسی خود پس از دخول، خونریزی نخواهند داشت که این مورد لزوما به معنای پاره بودن پرده بکارت نبوده و ممکن است دلایل دیگری داشته باشد. به عنوان مثال ممکن است پرده بکارت از نوع ارتجاعی بوده باشد؛ در برخی موارد نیز، هنگامی که فرد حین رابطه جنسی آرام بوده و معاشقه کامل داشته باشد، دهانه واژن به اندازه کافی مرطوب شده و هنگامی که آلت مردانه به آرامی وارد واژن او شود، ممکن است خونریزی و درد نداشته باشد.

در نتیجه عدم وجود پرده بکارت و یا آسیب دیدن آن، دلیل قطعی مبنی بر اینکه یک دختر قبل از ازدواج نزدیکی داشته است، نخواهد بود. تشخیص پارگی و یا سلامت پرده بکارت حتما باید توسط متخصص زنان انجام شود. در بسیاری از فرهنگ‌ها، پرده بکارت به دلیل مذهبی و فرهنگی نشانه متانت و اصیل بودن است و بسیاری از ازدواج‌ها به دلیل پاره شدن پرده بکارت، لغو می‌شود.

امروزه ترمیم پرده بکارت یا هایمنوپلاستی که یک روش جراحی زیبایی و پلاستیک محسوب می‌شود، به صورت سرپایی و از طریق بی‌حسی موضعی انجام می‌شود. این عمل جراحی در کشور ما نیز، با اجازه پزشکی قانونی در برخی موارد و توسط پزشک متخصص انجام خواهد گرفت؛ و مواردی که مجوز پزشکی قانونی برای ترمیم پرده بکارت داده می‌شود عبارت است از:

  • در مواردی که تجاوز جنسی صورت گرفته و اثبات شده باشد.
  • در جراحی‌های وسیع لگنی و به دلایل پزشکی که ممکن است پرده بکارت شخص، آسیب دیده باشد.
  • در خانم‌هایی که در اثر حوادث و سوانح و یا انجام فعالیت‌ها و ورزش‌های سنگین، دچار پارگی در پرده بکارت خود شده‌اند.

بیشتر بخوانید: کیست تخمدان

زمان مناسب برای ترمیم پرده بکارت

زمان مناسب برای ترمیم پرده بکارت، از محدودیت چندانی برخوردار نیست. یعنی مدت‌ها پس از بروز پارگی پرده بکارت می‌توان برای ترمیم آن اقدام کرد. با این حال، عمل ترمیم پرده بکارت هرچه زودتر انجام شود، عوارض کمتر و نتیجه بهتری خواهد داشت.

تشخیص زمان پارگی پرده بکارت

تشخیص زمان پارگی پرده بکارت، نهایتا طی یک تا دو هفته پس از پارگی امکان‌پذیر بوده و اگر بیشتر از این مدت از زمان پارگی پرده بکارت سپری شده باشد، امکان تشخیص زمان آسیب دیدن آن، وجود نخواهد داشت.

آیا پس از پارگی پرده بکارت، امکان ترمیم خود به خودی پرده بکارت وجود دارد؟

اگر پارگی پرده بکارت در یک نقطه بوده و میزان آن کم و سطحی باشد، ممکن است پرده بکارت به طور خودبه‌خودی ترمیم شود. اما اگر دخول کامل صورت گرفته و پارگی پرده بکارت در چند نقطه اتفاق بیفتد، امکان ترمیم خودبه‌خودی پرده بکارت وجود ندارد و باید برای ترمیم آن و انجام عمل هایمنوپلاستی، به بهترین متخصص زنان در رشت مراجعه کنید.

یاسمن مددی

دکتر یاسمن مددی

دکتر یاسمن مددی جراح و متخصص زنان و زایمان هستند. فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1384 می باشند و طرح نیروی انسانی در شهرستان تالش را گذرانده اند در سال 1389 موفق به قبولی در رشته تخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی ایران شده و در سال 1393 موفق به اخذ مدرک بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان از این دانشگاه بوده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *