گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی

آیا گوشت اضافه بعد از جراحی لابیاپلاستی ایجاد می‌شود؟ این سوال یکی از مهمترین دغدغه‌هایی است که بیماران پیش از جراحی با آن مواجه هستند. اگر گوشت اضافه پس از جراحی ایجاد شود، ظاهر نامطلوبی در ناحیه‌ی تناسلی ایجاد می‌نماید که با هدف جراحی اولیه مغایرت دارد. به همین دلیل یافتن پاسخ صحیح برای این سوال پیش از جراحی بسیار اهمیت دارد. در ادامه‌ی این مقاله به بررسی گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی می‌پردازیم.

علائم گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی

گوشت اضافه (کلوئید: Keloid) بعد از لابیاپلاستی به اسکارهای برجسته و ضخیمی می‌گویند که در ناحیه‌ی برش‌های لابیاپلاستی ایجاد می‌شود. گوشت اضافه پس از جراحی علاوه بر اینکه از لحاظ زیبایی برای فرد منجر به بروز ناراحتی می‌شود می‌تواند با عوارضی مانند خارش و درد نیز همراه باشد.

علائم گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی

–         بافت اسکار ضخیم شده که به صورت برجسته روی پوست دیده می‌شود.

–         احساس خارش و یا سوزش

–         درد

–         تغییر رنگ پوست

بیشتر بدانید: پریود بعد از لابیاپلاستی

علت تشکیل گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی

علت دقیق ایجاد گوشت اضافه بعد از جراحی لابیاپلاستی هنوز به طور کامل مشخص نشده است اما به نظر می‌رسد تشکیل گوشت اضافه، پاسخ بیش از حد بدن نسبت به جراحی و زخمی که ایجاد شده، است.

پس از هرگونه زخم و آسیب به پوست، کلاژن بیشتری برای ترمیم به سمت ناحیه‌ی زخمی فرستاده می‌شود. اگر میزان کلاژن بیش از مقدار مورد نیاز برای ترمیم پوست باشد، گوشت اضافه در محل برش‌ها ایجاد می‌شود.

با اینکه اشاره کردیم علت تشکیل گوشت اضافه به طور دقیق مشخص نیست با این وجود به نظر می‌رسد احتمال تشکیل گوشت اضافه در افرادی که پوست تیره دارند و همچنین افرادی که استعداد ژنتیکی دارند بیشتر است. در واقع اگر یکی از اعضای خانواده‌ی شما پس از هر نوع جراحی و یا زخم دچار گوشت اضافه در ناحیه‌ی برش شود، احتمال اینکه شما نیز پس از لابیاپلاستی با گوشت اضافه روبرو شوید، افزایش می‌یابد.

احتمال تشکیل گوشت اضافه پس از جراحی چقدر است؟

جراحی لابیاپلاستی با هر روشی که انجام شود، حتی جراحی لابیاپلاستی که با لیزر انجام می‌شود، شامل برش و بریدگی‌هایی است که می‌تواند منجر به تشکیل اسکار و یا گوشت اضافه شود.

جراحی لابیاپلاستی با توجه به اندازه و شکل لابیا با روش‌های مختلفی انجام می‌شود. هیچ دو فری وجود ندارند که ناحیه‌ی تناسلی مشابهی داشته باشند، در نتیجه روش لابیاپلاستی نیز برای بیماران مختلف، متفاوت است.

جدا از روش جراحی، ویژگی‌های فردی مانند مدت زمان بهبودی زخم، نحوه‌ی ترمیم جای زخم و یا باقی ماندن اسکارهای پس از جراحی در هر فردی کاملاُ متفاوت است. به همین علت نمی‌توان پیش بینی کرد که احتمال بروز گوشت اضافه پس از لابیاپلاستی در هر فردی چقدر است.

بیشتر بدانید: هزینه عمل لابیاپلاستی

درمان گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی

روش‌های درمان گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی شامل گزینه‌های زیر است:

·        تزریق کورتیکواستروئیدها

کورتیکواستروئیدها داروهایی هستند که می‌توانند به کاهش التهاب در ناحیه‌ی جراحی کمک کنند و معمولاُ برای درمان گوشت اضافه پس از جراحی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کورتیکواستروئیدها مستقیما به ناحیه‌ای که دارای گوشت اضافه است تزریق می‌شود. پس از تزریق ناحیه‌ای که دارای گوشت اضافه بود به تدریج کوچک و صاف می‌شود.

تعداد دوره‌های تزریق و دوز تزریق در هر دوره با توجه به نظر پزشک انتخاب می‌شود.

·        کرایوتراپی

کرایوتراپی روشی است که از نیتروژن مایع برای انجماد گوشت اضافه و از بین بردن آن استفاده می‌شود. کرایوتراپی علاوه بر اینکه گوشت اضافه را از بین می‌برد موجب رشد پوست جدید در ناحیه نیز می‌شود.

·        ژل، پماد و یا باندهای سیلیکونی

محصولاتی که بر پایه‌ی سیلیکون هستند با مرطوب نگه داشتن پوست، کاهش میزان خارش و قرمزی و از بین بردن گوشت اضافه می‌توانند موثر باشند.

·        لیزر درمانی

لیزر درمانی پس از بین بردن کلاژن اضافی منجر به رشد پوست جدید در ناحیه‌ی تحت درمان می‌شود و باعث ترمیم رنگ، بافت و اندازه‌ی گوشت اضافه می‌شود.

·        جراحی

در موارد شدید که هیچ کدام از روش‌های اشاره شده موثر واقع نشود چاره‌ای جز روش جراحی برای برداشتن گوشت اضافه در ناحیه‌ی تناسلی باقی نمی‌ماند.

نکته‌ی مهم این است که جراحی ممکن است همیشه با نتایج مثبتی همراه نباشد، گاهی اوقات پس از جراحی خطر عود و یا بزرگتر شدن گوشت اضافه وجود خواهد داشت.

برای اینکه درمان گوشت اضافه پس از لابیاپلاستی به خوبی انجام شود توصیه می‌شود علاوه بر جراح خود، با یک متخصص جراحی پلاستیک نیز مشورت داشته باشید. در برخی موارد ترکیبی از روش‌های درمانی می‌تواند به نتایج سریعتر و موثرتری برسد.

کلام آخر

در نهایت توصیه می‌شود جهت پیشگیری از گوشت اضافه بعد از لابیاپلاستی، یک جراح با تجربه انتخاب کنید و دستورالعمل های پس از جراحی را به خوبی رعایت کنید. در صورتی که هر زمان پس از جراحی با گوشت اضافه در ناحیه‌ی لابیا مواجه شدید در اولین فرصت به جراح خود مراجعه نمایید تا درمان مناسبی را آغاز نماید.

یاسمن مددی

دکتر یاسمن مددی

دکتر یاسمن مددی جراح و متخصص زنان و زایمان هستند. فارغ التحصیل رشته پزشکی عمومی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1384 می باشند و طرح نیروی انسانی در شهرستان تالش را گذرانده اند در سال 1389 موفق به قبولی در رشته تخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی ایران شده و در سال 1393 موفق به اخذ مدرک بورد تخصصی جراحی زنان و زایمان از این دانشگاه بوده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *